За скрипкой плачет мусумэ стихотворение на укр

Елена Покровка 2
По скрипці плаче мусумЕ,
Нема кому втішАти бідолашнУ.
Корабель пішОв в тумані розчавИв,
Останній ніжний погляд капітАну.

гУмен кудасАй.... шепоче в далечІнь...
Це дивно. Вибачатися не треба.
Сказав тоді. І попросИв ковтОк сакЕ
ВклонИлась, усміхнУлася, принЕсла.

Така вже в неї сирабЕсі
НіщО не зрУшить мОву етикЕту.
Не плач по скрипці мусумЕ,
Він не сказав тобІ _ танукІ

Тому чекай. РОби ітагаЕсі. Ранком
Співай пісні синочку про корабель,
І дивлячись на шовковИстий місяць,
Розповідай про славних  славних капітанів....

Нехай тобі у сні прийде прозріння,
Якщо не повернеться з мандрів любий
Та скрипка не повинна пилом вмерти
Бери її у руки, грай. Не продавай!

І мусумЕ приходила до берегА
У морі хвиля якось завмирала.
А скрипка мусуме ридала...
Попереджала.... гумЕн кудасАй

Краще нехай не вернеться корабель.....
2019