Када ты шэ натто справный

Васыль Брыль-Кобзар
ЕзьДзіці да іванкав

Как странно, что я геніАльНыj!
Но большэ – шо а ны зараза s
Ны знае, шо v за Кобзар здесь
Выпендрыватц, как 2 Верніка.

Ну, вот vэ: я остоРоvНо…
Доповз, хы, ексь до шкарпэткы… j…
Ага, всадьваю v кыj аv
Ка Ірачке Вадімнаj.

Как vэ мы-та, такіе… ну, все знаменіты,
А ныц ны выходыть. Хоте бы-к ныvкы.
Ніvкы? Чы, хы, кныvкы?
А jды ты!.. Хто ты такыj мні?

А Ірка-т та кіна3са фш?!
Дывы но, как грае хільмы!
Якыjі v. Да, згынь, званіт в7:
Ах, гад, пазВані зь птічц!

Ну-да, ну. Якы там Пы3вны:
Блавацка сыба геніальна j.
Да і, іш, эта ш но містіка,
Шо Еjі v і Таjна Док3на.

Вот так от: обнымым і скаvым:
Оj, Ірочка! Ты празднік!
Бо про100 прышла в госты
До двох аv паршывцав.

Бо бовдыры разве моvуть
Знаты шо про Бога.
Ілі там про Махатмыj
І Іерархію святу.

Так от і я, брат, сыбэ всэ ровняю
С тымы, хто здатныj
Но гнаты в шызарню.

Ну, j хто vэ до вас доjдэ
Са і, хі, раёну.
Отдельчык культуры бо
Гатовіт ёлку.

А я-то вvэ старыj!..
Зубы всі на полыцы.
Но заіць сыдыть, бысстыvыj,
І шые но рукавычкы.

//так-так, ну – якый буквы ныма тут?
Ха-ха, шо са щавля.
Ну, ето ш така sобака вш...
ИнноСтранна, бы й І старэ.

Своя у нас грамота.
Колысь станэ така й в русалак.
Бо всё должно упрощатысь,
Друг в дружку проникая.

Колысь будытэ плакаты,
Шо проморгалы Ваську.

...ну, вот куда побігла
Гэтака Кізка?