Благослов, Автор Генка Богданова

Генка Богданова
На правнукът ми Даниел

Слънчев лъч гали сърцето ми в моята есен.
Блика в душата ми нежна, божествена песен.
Трепти от щастие всяка частица от мен,
държа във ръцете си ангел, наскоро  роден.

Той е толкова мил, невинен, толкова сладък,
вече  владее сърцето ми правнукът малък.
Молим се Дани здрав и  щастлив да расте,
да бъде умно, добро и спокойно дете!

Нека ни радва с характер мил, благороден,
да стане мъж със дух  несломим и свободен!
Нека в живота да следва своя щастлива звезда,
нека остави след себе си ярка, красива следа!