спогад

Александр Ярошевский
прямокутний ящик
дощки ялинові
різко й чисто пахнуть
стружки кучеряві!
батьківський рубанок
ще старе обійстя
на забутий ґанок
жовте листя
                вереснева радість
                зачекай і світом
                перекотиполем
                жоржинові квіти
в зиму білим снігом
на весну потопом
вік прийшов та й минув
а я ж й не второпав…



переспів російською:


от заезжей тары
еловые доски
аромат нездешний
кучерявой стружки
папиным рубанком…
за сараем старым
жёлтою листвою
метёт тротуары
                сентябрь ожидание
                новых впечатлений
                георгины мамины
                ветер гнёт осенний
зимы белым снегом
да вёсны разливом
...золотого детства
перезвон счастливым