Невже?

Клавдия Дмитрив
Невже не хоче нарід краще жити?
Чи хоче жити в рабстві і ярмі?
Як можна Україну не любити?
Чи хочеться впритул стоять стіні?

Як можна  буть сліпими і  глухими?
Невже народжені рабсилою лиш  буть?
Невже керуються  думками лиш  чужими
Й сітки густі самі собі плетуть?

Невже рабам відкриті всі простори?
Невже раби – це краще , що лиш є?
Чи ж бо не чули про голодомори?
Чи рабам сонце краще  ж бо встає?

Невже нема свідомості і тями?
Невже не хочеться народу процвітать?
Чом не стають за України  же  борцями,
А й  дають змогу її знищить й розтоптать?

24.07.2019 р.