Торкай

Андрадит Петровский
Торкай, торкай, косо цопат?
Нармунь-нармунь, мезде морат?
Моран, авардян тиринь вирьде
Нусманячись чуды моро вельде.

Ней эрян нельгязь вирьсэ, вейкестэ
Апаро мон эрямо видестэ.
Кават тандавтиця тесэ -
Содан, салавсызь монь сестэ


Левксям ливтисть, ков-мон аздан
Те ёнов варштан, ды ёлакадан
Вишкатненень мон тазярдо морынь
Ней тиринетнень ёмавтынь.

Инешкепазось, кортсь, мекс мон эрян?
Мекс эйкакшт велявтомазост мон кемян?
Паряк, сынь велявтыть ванды?
Кадык, сынь велявтыть ванды!