Пикты были...

Дерсу Олегович
Пикты жили...
Пикты были...
Пикты, где же вы сейчас?
Может в скалах вы застыли
иль в эфирных облаках?
Может горными ручьями
Говорите вы струями,
Тихим шорохом листвы
нам толкуете про сны...
Или вы в шотландских виски
растворились ячменём,
или скачете в Лондоне(ударение на втором слоге)
разукрашенным конём?
Странно..странно Пикты жили
по пихтянски говорили,
жали,сеяли,варили,
стригли ногти, пиво пили...
Странно...странно...пикты были...

25.07.19
СПб

Once upon a time there lived Picts,
Did they really exist?
If so, where are you now, Picts?
Have you turned into the rocks or maybe hiding in the clouds?
Picts, be loud, please come out!

Are you whispering to us being carried by the creeks?
Are you sharing your dreams through the sound of the leaves?

Scottish whisky,taste of heaven,sipping slowly and imagine
Streets of London,feel of freedom
Picts, come out! Are you real?

Weird feeling, Picts are here
Living, eating, drinking beer…

(Elena Arnott-26/04/20)