Бетуэль. Ночь блудна. Рус. Бел

Максим Троянович
Ночь блудна  и душу жжёт апрель,
день не пил, а почему- то пьян.
Ночь с тобой и смятая постель,
вместо мази от душевных ран.
Жизнь за миг, никак не поумнеть,
всё привычка в омут с головой,
мне- б сейчас тобой переболеть,
как моей прокуренной весной.
Жизнь сначала поздно начинать,
разбежимся- вот и весь резон,
ночь впитала каплями кровать,
как в подушку запах «пуазон»...
Мне- б  в тебе забыться до утра,
зная что опять закроешь дверь.
Пусть рассвет по линиям бедра,
вытечет в заплаканный апрель.

Блудзіць ноч
 
Блудзіцьб ноч  і душу паліць дзеля,
дзень не піў, а чамусьці п'яны.
Ноч з табой і змятая пасцеля,
замест мазі ад душэўнай раны.
Жыццё за імгненне, ніяк не паразумнець,
усё звычка ў вір з галавой,
мне- б цяпер табой перахварэць,
як маёй пракуранай вясной.
Жыццё спачатку позна пачынаць,
разбяжымся- вось і ўся сезон,
ноч увабрала ложак спачываць,
як у падушку пах ад "пуазон"...
Мне б  у табе забыцца, ды мана,
ведаю, што зноў зачыніш дзверы.
Хай світанак у лініях сцягна,
выцячэ ў заплаканым намеры.


     Перевёл Максим Троянович