Так, похрестили Русь...

Андрей Цырульник 2
(Вкраїна, історії давні часи)

Й Русь Київську похрещено було,
Дніпро - Славута свідком тому ось.., -
Років скіль з того часу, ой, спливло?! -
Знаменне ж, таки, дійство відбулось!

Князь Володимир у Дніпро тоді,
З молитвами, занурився, - дива!
Змогу дав душу зцілити воді:
Віра Христова, грецька - ще ж жива!

Тaк, православна віра:  Отець й Син, 
Розп'ятий на хресті, і Дух Святий, -
Тисяча двадцять вiсiм.., - часу плин.., -
Період історичний непростий,

Конфліктів різних скільки, крові ж скіль?! -
Загиблих - не полічити, - й це факт,
Русь Київська, -  ліз ворог звідусіль,
Порушуючи перемир'я акт,

Та й не один! - Багато їх було.., -
В полон узятi душі і серця,
Он, й досі ж в боротьбі Добро та Зло.., -
Русь Київська не втратила лиця,

Так, віри православної людей, -
Мільйони ж їх, - слов'янська все земля!
Насаджувалось вірувань, ідей,
Ой, скіль?! - Насіння  впало у рілля...

Русь Київську похрещено було,
Церковний мелодійний лине дзвін.., -
Насіння впало, й згодом проросло:
Князь Володимир, - то зробив все він!

 (До святкування  чергової річницi хрещення Русі
написано.- 28 липня відзначається ця знаменна подiя)

Цирульник Андрій