WeryfikacJa

Илона Казимерска
Czy mam ojczyzne?!
Od kiedy mi zabrano,
to co moim bylo...
Samo z siebie...
Bo tak byc mialo...
Do dnia...
Godziny wyznaczonej...

Przez kogo?!
Dlaczego?!
Za co?!

Kto smie pytan nikczemnosc rzucac mi pod nogi?
Jak przeszkody...
Matnia dla zguby duszy...

Gdzie jestem?
Kim sie stalam?
Po co?

Nie chce smrodu wachac ogolnikow przeterminowanych...
Precz!
Won zdechlych przezyc!
oraz trucizna
historyjek wyimaginowanych...

Soba jestem i mam miejsce wlasne na ciele matki Ziemi -
zmeczonej wiecznoscia bycia...
i ciezarem nieporozumien wszelakich...

Skomplikowane?
Owszem!
Jak cale nasze zycie...
Od istoty prawdy odseparowane!
20.07.2019
©Ilona Kazimierska

PS wszystkie fotografie sa autorskie