Answer July by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
- Молви, Июль:
Время ль пчеле, 
Час ли зардеть,
Срок ли косьбе?..

- Ах,- был ответ,-
Время ль семян,
В срок ли ростки,
Час ли твой, Май,-
Молви мне - ты...

- Нет,- молвил Май,-
Дай же мне снег,
Звон бубенцов,
Сойку мне дай!..

Сойка ль сболтнёт -
Где тот маис,
Дымкою мысль,
В горле комок?..
- Вот,- молвил Год...




*********************************
Answer July by Emily Dickinson

Answer July --            
When is the Bee --         
When is the Blush --      
When is the Hay?         

Ah, said July --         
When is the Seed --      
When is the Bud --       
When is the May --       
Answer Thee -- Me --      

Nay -- said the May --   
Show me the Snow --      
Show me the Bells --      
Show me the Jay!         

Quibbled the Jay --      
When be the Maize --      
When be the Haze --      
When be the Bur?         
Here -- said the Year --