Б дони-4

Хохол Хохотович
В підводі одноконній,
Де кінь скрипів кістками,
Віз дід старий бідони,
Пошарпані роками.

Віз просто попід носом
В наряду, що дрімав,
Навмисно наче просячи,
Провірити, що мав.

- Ну, що везеш, на возі,
Ще молоденький мент,
Спитав, зирнувши скоса,
На карний елемент.

У відповідь дід зиркнув,
З докором за наївність,
В бідонах під підстилкою -
Везу біду та бідність.

Гармонь у зморшках грала,
А очі згіркли смутком,
В бідонах калатала,
Дзвінка й весела пустка.

- Ну, що поглянеш ближче,
Яка в бідонах вдача?
Та мент сказав: Облиште,
Щоб я вас тут не бачив.