Свiтанок

Юрий Калашник
***

насувався на місто світанок
проливав своє сяйво у вікна
і коли його ось-ось дістану
той зненацька зникає в повітрі

та проте він розсипать встигає
роси в полі прозоре намисто
краплі дотиком бездоганним
він нанизував, ніби навмисне

потім пензля візьме, домалює
додасть стиглості позолоту
але не здогадаються люди
як це статись могло загалом
 
добрий ранок здіймає завісу
і заповнює темряву вулиць
десь з-за обрію виповз, з'явився
хто помітив це, той не забуде