Хтулдихъ галаз суьгьбет

Гулья Мисриханова
         Хтул

Вучиз сефил я диде ви гуьгьуьл
Вуч хьанва мад вахъ , т/азвани ви кьил
 Ви кьилин дарман чизвайди я заз
Вини кьац/алай гъида  ам за ваз.

        Баде

 Ваъ , ваъ чан зи руш туш ам са хата
 Ша зин къужахдиз зи хтул-бала.
Алайвиляй циф   белки къенин къал,
 Са т/имил сефил  хьанва жед зи гьал.

         Хтул

 Ак/ ят/а акъваз вилив хуьх на зу
 Исятда гъида за ваз ч/емни -фу
 Неда зани на гьа чаз чидайвал
Алатда ахпа тадиз кьилин т/ал.

       Баде

Ша фин столдихъ чи хзан галай
Гьикьван хуш я заз хъваз вахъ галаз чай
 Иштягь зайиф я ви дидедин къе
 Мад къалабулух гьатнава рик/е.

         Хтул

 Ааааа чида чида делил я заз чиз
К/анзава мад ваз куь к/вализ хъфиз.
 И дуьньядавай к/валерлай вири
На лагьай тир ам, к/вал я ваз к/ени.

Дагъларавай к/вал ви хайи шегьер
Шикилрай на заз къалурай иер
 Зазни хуш хьанай къвалахъ галай гьуьл
 Гьаниз хъфейт/а т/а жедач ви кьил.

Ам види я кьван а шегьер рехи
 Заз чизва к/вални вун ч/ехи хьайи
Чида диде заз , вуна дуьз лагь ман
Гьа к/вале кьац/ал алани дарман?

20.05.2016.
Г. Мисриханова.