Промова про мову

Борис Кесельман
Про останній рубікон -
Я почув промову,
Чи потрібен нам Закон,
Про державну мову?

Висновки зробив свої,
Хто ганьбить країну...
Не вживають солов’ї,
Мову солов’їну?

Десь щебечуть солов’ї,
Десь гогочуть гуси,
Зрадити те, що в крові,
І Закон не змусить.