Вранiшнэ

Левиа
Знов новий день вже очі відкриває,
зникає темінь за лаштунки.
І ним Господь нас всіх благословляє,
бо нові дні то Господа дарунки.
За мить вже з'явиться на небі,
мов апельсин,яскраве сонце.
Прокинеться і ліс, і коло ставу верби,
і прослизне проміння у віконце.
І птахи,несміливо на світанку,
нам заспівають ранішніх пісень.
А кручений панич,що коло ганку,
свої дзвіночки відкрива на день.
Село...Собачий гомін чути,
повітря свіже і п'янке.
В оселях прокидаються і люди,
бо в гості новий день до їх іде...