За ким голосять ковили -песня-

Поэт Закарпатья Василий Галас
Оточили вороги – сарана.
Вбитих згадує - не спить сторона.
Не до сну бійцям, і їсти нема.
За ковилами – ворожа чума.
Атакує. Неухильно повзе.
Дня дожити не усім повезе.
Кулі свищуть, і є ран ножових.
Зійде сонце - порахує живих...

Приспів:
Б’ють навалу юні –
літ по двадцяти.
Де ковили сиві –
ніч їм бій вести.
Страху їм немає –
над усе думки:
тільки б не забули
їх через роки…
(можна 2 рази)

Оточило молодих люте зло.
Порятунку їм нема як назло.
Стрімко палець увільняє чеку…
Не обняти маму вже хлопчаку.
...Ні одна не уціліла душа -
там де злу дано було відкоша.
Де під ранок ті бійці полягли –
чув – голосять і тепер ковили…

Приспів.

Серпень 2019