заблуканка

Олись Лапковский
пульс під долонею смерті
серце що прагне збагнути
забути щоб жити
все що нагадує
пуп’янки ніжних троянд
під землею
гребінь на косах
засни
сон це провалля
визирне око
зійде і зайде
в темряві постать самотня
заблуда у чорній пітьмі
cірий пісок пустелі
перші анатоми - канібали
перші досліджувані  - мерці
сірий пісок пустелі вітром лиже кістки
людина це чорний ящик
усі теревені пусті
пізнання -  вінець творіння
ціна людини  - брязкання гаманця