Бел-чырвона-белы...

Юрий Боровицкий
***
Бел-чырвона-белы
Жніўня сон – букет.
Зоры абамлелі,
Абамлеў сусвет,

Зіхацяць так зоркі
Флёксаў пад акном.
Пах – салодкі з горкім –
Напаўняе дом.

Ты – зусім не зорка,
Ёю – не была!
Не салодкі, – горкі
Ўзмах твайго крыла.

Узляцець імкнешся
Птушкай у сусвет,
Горкаму смяешся
Шчасцю. Яго след

Так прастыне хутка,
Прападзе, як снег.
У цябе – мінутка
На твой горкі смех.

Трэцяга жніўня 2019 г.