Truskawka

Татьяна Прит
Zyla byla sobie truskawka
Kochala slonce i cieply deszczyk.
I wygladala jak piekna zabawka.
Ze patrzac na nia przybiegal dreszczyk.

Truskawka miala wesolych przyjaciol,
Co odwiedzaly ja kazdy dzien.
Motyle, pszczolki i piekne krzewy,
Stwarzaly w upalne dni chlodny cien.

Miala  duza kochajaca rodzine.
I tate, mame i babcie i dziadka.
Lubila podziwiac chmurki przez cala godzine
I sluchac piesni ptakow i gadac do kwiatka.

I zawsze byla wesola, szczesliwa
I wygladala jak wielkie czerwone serduszko.
Urocza, mila i zawsze troskliwa.
Dla siebie, dla swiata i dla kazdego maluszka.

TAT 03.08.2019 ( 05.25)