Из Роберта Геррика. H-765. Счастье преград...

Юрий Ерусалимский
 H-765. Счастье преград не знает

Судьба бывает к нам добра и зла;
Но счастье наше, что душа ждала,
Преград не зная, улетает вскоре,
И снова нас терпенью учит горе.

   765. Felicitie knowes no Fence
 
Of both our Fortunes good and bad we find
Prosperitie more searching of the mind:
Felicitie flies o're the Wall and Fence,
While misery keeps in with patience.