Вечер

Росен Русев
Тази приказна вечер плаче за теб,
вълни плискат в нозете ти,
носят парченца душа
и отмиват стаената болка

Тя е като топла вълна,
гальовна и мила,
с шепот обвила
мълчаливия пясък,
в него попива
и оставя стаена любов.

До Пейо на пейка седим,
а долу морето целува
белия камък,
два силуета с мечти,
като рима от песен,
донесена с нежния повей на вятъра

Красиви мечти, за някой,
който го няма...

*Пейо - П. Яворов