Танец пера. Ракси хома. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
      РАКСИ ХОМА

Гар хома даме ба ракс дарояд,
Гам аз дили ошикон рабояд, 
Когаз чу либоси наварусон
Хусн аз кадамаш хамефизояд.
Хар харфу аломате ба майдон
Бо ишваю бо ноз мебарояд.
Оханг, ки хуш омадаст ба хома,
Булбул ба гулаш хамесарояд.
Бишнуда навои шухи булбул,
Шоир дари дил хамекушояд.