Мiсто Лева

Клавдия Дмитрив
До цього міста подумки вертаєш,
І площу Ринок не зітреш з душі,
Мов сторінки,всі спогади гортаєш.
Про нього і легенди і вірші.

У цьому місті подих затамуєш,
Вдихаєш запах кави той п’янкий,
Перехожим усмішку даруєш.
Стукіт трамваїв чується лункий.

Це старе величне місто Лева,
Цей Лємберг з незапам’ятних часів.
Вузькі всі вулиці й немолоді дерева,
Й звучання в унісон у парку голосів.

До цього міста линеш,приїжджаєш,
Милуєшся красою всіх споруд,
На все,що є,ти любо споглядаєш,
А в усій зелені ти бачиш ізумруд.

05.08.2019 р.