Яшэплэр карарбыз могаен

Фаниль Асфаров
Тыкы тыкы сэгэт йори,аны армый дилэр.
Хэмдэ вакыт вакыт туктый,димэк улда ара.
Эбезнен йорэк кунелне кутэрэ кутэрэ
бер туктамый тып тып тонен конен бара.

Эх! Нэрсэлэр генэ курмэгэн безнен кунел.
Бетен кайгыларны, шатлыкларны уткэргэн узе аша.
Авыр чаклар була иде, кунел болганган чаклар.
Сакчы булып тора иде жигеп акбуз атлар.

Кунел суынган чаклар белэ иде, ташыган чаклар.
Озелеп озелеп улэ иде сойгэн чакта.
Гол атып яшэрэ иде, туган якларга кайтсан.
Серлэрен яшерэ иде сойгэннэрне озатсан.

Куклэргэ кутэрэ иде мэхэббэт керсэ йорэгенэ.
Эрсеп эрсеп елый иде битенэ токоргэнгэ.
Сирэк мирэк чирли иде козге янгырларда.
Ялын, ару белми иде тормыш чорларында.

Хэзердэ узен кунел хаман мин яшь диеп тота.
Кэбер янында торып класташлар озата.
Купме гомер калгандыр, бирсэ Ходаем.
Эле яшэплэр карарбыз могаен