Роздуми про кохання, чемнiсть та сублiмацiю

Наталия Редько 2
Сублімація… Втеча
Від закону буття,
Перемога стареча
З присмаком каяття.

З відголоском зрадливим:
Це чуже, це не наше…
Бути надто сміливим —
Дурня страдницька чаша.

Вчись долати бажання —
Неабияке вміння.
Бо колись, за кохання,
Побивали камінням.

На хресті розпинали,
Та і зараз те саме,
Щоби не забували,
Вміли бути рабами.

Пульс натхнення земного
Хоче, прагне і буде
Та гляди,щоби того
Не помітили люди…

Тобі боляче — можеш
Знов почати палити,
Чи, якщо допоможе,
Дзвінко посуд побити,

Або торта купити
Із горіховим кремом,
Бо за це порадіти
Також можна окремо.

Як не в змозі кохати,
Рвати душу на шмаття —
Пробуй вірші писати
То є чемне заняття.

Сублімуйся, мій друже —
Неабияке вміння.
Щоб не вийняли душу,
Не забили камінням.

Перемога стареча,
Шкутильгаве здолання
Сублімація — втеча
Від живого кохання…