Розтуляю долонi

Наталия Редько 2
Розтуляю долоні
І тебе відпускаю
Я ніколи в полоні
Почуття не тримаю.

Вільна в серці й назовні,
Полонити не вмію
В клітці, навіть коштовній,
Від неволі чманію.

Люди думають - сильна,
Вільна птаха крилата,
Та душа божевільна
Власним страхом розп’ята.

Якось втратила Бога -
Сам на сам потерпає,
І тому вже нічого
Й ні до кого не має.

Краще долі сидіти,
Ніж під хмари злітати,
Краще вік не любити,
Аніж зради зазнати.

Серця більше не маю -
Власним страхом розп’ята
Я тебе відпускаю,
Відчиняю дверцята.