не ищите красу в речи барбарской

Паулемнус
не іщіте красу ў речі барбарскоь
слоўно фелд ее краше чем поле то
фелд іz поля того ят іzкаzамі
i не zнает копыт коньіх топота

бо іzкаz красы ўсе уж не ест краса
как бы ўсладь не zўучал і слаўьем не пел
не zлатеет клас і не блестіт роса
ў поле том слоўно жухлом германском фелд