Сън - сонет

Величка Николова -Литатру 1
Сън
( сонет )

Автор – Величка Николова – Литатру1

Веднъж край пътя аз съзрях,
не розов храст на Робърт Бърнс,
съзрях чукар и… се прозях…
Натискаше ме дрямка.

Глухар – един, със малки – две,
се шляеше къде ли не,
а аз – в шубрак – превит на две,
загнездих се на сянка…

И... виждах милото лице,
с очи – по- сини от синчец,
със устни – като ален мак,
изричащи: - Върни се, драг!
Глухар до мен – нададе: - Вяк!...
Събудих се. Бе дрямка.
;(

Величка

"Гладна кокошка - просо сънува!"