Д1АЛОГ

Ярослав Мельник 9
 

– В чому ти сильний?, – спитав я себе
– В тому ти і безсильний та слабкий, – почув я відповідь
– А врешті?
– Інше не проявлене, щоб дати відповідь на це
– А Бог?
– Так само і Він – в людях, в любові, в моралі, у світлі
– А врешті?
– Вона теж не проявлена…
– А в чому ж тоді сильний той, із потойбіччя?, в не проявленому?
– Ні – в темряві,…  проявленій темряві
– А хто її визначає на нездатність?
– Ти і визначаєш… Все в твоїх силах – і темряву проявити, і світло зустріти
– А в чому ж слабкість у силі?, – в цінності, в бажанні її зберегти?
– А може покращити?
– можливо…
– Так тоді ця цінність не є досяжною?
– Чому?
– Тому, що не є стабільною..
– До певної міри є саме так
– А в чому ж тоді сенс? Може в процесі на досконалість?, –у такому разі, якщо я вірно розумію, ми є певним засобом, чи може інструментом? 
– Можливо… можливо тільки одне – обєднатися із Ним; засоби і предмети є темрявою. Від неї ми йдемо, … від неї, а не до неї,… в цьому й Сила, в цьому й безсилля…Вона не наша, … але йдемо … йдемо…

(Ярослав М., АМ/05:12, 26.03.2019р.)

п.с.: фото с соцсетей. Компиляция собственная