Формули пiстонiв я не знаю

Миклош Форма
Формули пістонів я не знаю,
але звук і запах – саме те.
Звук і запах здалеку впізнаю.
Звук. І запах. І дитинство теж.

Знаю, як немає револьвера,
треба взяти просто камінець.
Запах, звук – дитинства атмосфера.
З-під каміння – постріл-промінець.

Стільки зараз іграшок зі звуком -
постріли, мов справжні, я не звик.
Я б камінчик і пістон онукам
дав у спадок – хай пізнають шик...