Обертоны...

Анфанъ Террибль
Обернуть
в метрономы
волокна
Выбить стул
из-под ног
Апостола
Выдернуть
нахрен все
гвозди-стёкла
Написать на
скамейке резкое
ЗДЕСЬВСЁОБОССАНО
И пускай то
пройдёт незаметно
или же непознанно
Долей правды
послужат процесса
сквозные вопли
Намотайте-ка
сопли на локти да
куда-то вперёд
В метафизическое
межзвёздное...