Куточок

Виктор Антохи
Мама поiхала в млин,
треба багато молоти.
Я залишився один,
решта - маленька голота.

Пiду у третiй я клас,
батько недавно женився.
Сумно в хатi у нас,
вечiр за обрiй скотився.

Мати там носить мiшки,
темрява нас налякала,
швидко пройшла навпрошки,
сiла спочить бо ухляла...

Братик лякае сестру:
"Де там сидить дiд Рябий?"
Та вже годину, котру?
"Йди ти, та дiда набий!"

В неi заплаканi очi.
Дуже боiться вона
i не пiде в той куточок,
бо там темрява сумна.

Свiтить слiпий каганець.
Ми не пiдемо в куточок,
нi за який гаманець,
нi за цукерки шматочок.
 14.08.2019