Хыялланам

Фаниль Асфаров
Хэллэр эрэтлэнэ бугай
Отпускым килеп житте
Ял итергэ омотлэнэм
Жэй генэ бит тик утте.

Янгыры коя туктамый
Август дип бер эйтэ алмыйм
Кояш чыкканны котэмен
Тик урын таба алмыйм.

Кояш чыкса селкенермен
Эшлэр бик куп жыелды
Авыл йортында эш бетмэс
Эш ярата эшчены.

Бакчага чыгырмын иде
Чуп баскан бэрэнгене
Туктамый утармын иде
Капланган буразнаны.

Тирес чыгарырга кирэк
Ин беренче авзардан
Булушычы бигрэк сирэк
Ашаучылар муеннан.

Тэрэзэ куеп алырмын
Эзгенэ кояш чыкса
Идэнгэ такта жэермен
Ходай исэнлек бирса.

Ботен эшнедэ эшлэрмен
Туган якка кайтырмын
Кирэк яракка йорермен
Кирэкмэскэ йормэмен.

Урмангада барыр идем
Гомбэлэр жиеп кайтып
Самаур кайнатыр идем
Кунакка берсен котеп.

Бугенгэ ойдэ утырамын
Янгыр хаман сибэли
Бик куп эшлэр хыялладым
Но янгыры туктамый.