ПЪТ

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Пътуваме с времето.
Всеки ден
приближава пътят към края,
усмихвам се в мен,
защото накъде води не зная.

Върви си живота,
край него и аз поминавам,
по росата се будя
търся гъстите сенки
и чувам на щурците
концертите нощни

Поемам към хладният дом,
в небето разхождат се облаци,
все по-често в него
търся нашият Бог
и към някой от нас той се смилява...

Ние сме все същите
от детство до днес,
всичко в нас - филм,
който гледа отгоре и Бог.