Девица С. Тисдейл

Лилия Полещенко 2
Ох, если бы бархатной розой
Росла на зеленой лозе,
Я стебли к нему бы тянула,
Цвела на его я окне.

И если бы стала я пташкой,
Мне было б совсем не лень,
Петь о любви к нему нежной,
Без устали петь целый день.

Но я пока только девица,
Иду, потупив глаза.
И он не услышит тех песен
И не вздохнет он, грустя.

И я пока только девица,
Ему никогда не узнать,
Что ярче, чем розы, губами
Могла бы его целовать.


 A Maiden       S.Teasdale
Oh if I were the velvet rose
Upon the red rose vine,
I'd climb to touch his window
And make his casement fine.

And if I were the little bird
That twitters on the tree,
All day I'd sing my love for him
Till he should harken me.

But since I am a maiden
I go with downcast eyes,
And he will never hear the songs
That he has turned to sighs.

And since I am a maiden
My love will never know
That I could kiss him with a mouth
More red than roses blow