Так скиглить ненависть i зло

Бондаренко Михаил
Так скиглить ненависть і зло

Так скиглить ненависть і зло,
Так сатаніє кожне серце,
З голів розтрощених у бруду,
Зумій надію відшукати.

А завтра знову боротьба,
Суворі злидні і журба,
І хтось навмисно від душі,
Жбурляє каміння у очі.

А ти змирився і ідеш,
Аж доки сморід від сміття,
Туманить, видирає сльози,
І ти рахуєш кожен крок.

Жадаєш рухнути додолу
Або кричати на все горло,
Щоб більш не бачити канаву,
В якій життя спливає марно.