Матуля

Александр Михан
Авось і ўнучак твой прыбег
І просіць пагуляцца з ім.
І свой дзіцячы дзіўны смех
Падорыць наш маленькі сын.

У нас усё добра,так скажу
Турботы, клопаты - сям'я.
Каторай вельмі даражым
Калісьці ты,а зараз я.

Даўно не снілася ты мне,
Не размаўлялі мы з табою.
Да твайго фота на сцяне
Пытанні сыплюцца гарою.

Табе адтуль усё відаць
Падказвай, можа што не так.
Хоць птушкай, альбо матыльком
Заўсёды твой пазнаю знак.

Ты нас там доўга усіх чакай,
Прабач, мы дорым непакой.
Я ведаю, што прыйдзе час
І мы сустрэнемся з табою.

Прыпеў
Матуля, мая родная матуля
Я памятаю рук тваіх цяпло.
Тваю ўсмешку ў памяці малюю,
Хоць з таго часу шмат гадоў прайшло.