Вiтаймо бджолярiв зi святом!

Васютович -Большакова Валентина
Народ наш славиться бджільництвом
Із давнини, із роду в рід!
То ж  свято Спас  для господарства
Під патронатом бджолярів.

Без бджілок не буває меду,
Нектар без квіток  - не  нектар.
Хвалімо мед і пчілок льоту,
І Бога, за солодкий  дар!

Без медовухи Спас не свято,
Наллємо  келихи усі!
Вітаймо бджолярів зі святом,
Бажаймо  з  медом врожаї!


Моїй донці - пасічнику

Я привітаю пасічника – доньку,
Спасибі їй за кропіткий весь труд,
За ту медову  і янтарну скриньку,
Що всіх годує і лікує,  наче друг.

Її любов до бджілок  меж не має,
Любов її  - це дотики до них,
Розмова з ними: - Любі мої бджілки,
Хороші мої, милі, краще всіх!

Які ж ви гарні чудо -  трудівниці,
Які ж маленькі з крильцями  - лети!
Як  ж ви заспокійливі в домівці,
А  в небі, надзвичайно, ви швидкі.

Ось так  у гарній справі  і в науці,
В любові  все живе і дихає в житті.
Нас бджілки учать жити в праці,
А бджолярі  радіють за дари.

Благословен цей труд   важливий,
Потрібний, радісний в  житті.
І  кажуть так, що  бджоли й квіти -
Це рай солодкий для душі!

17/08/2019/