Эша кlоаргга дарба

Микаил Сапралиев
Вай метта да эшаш — кlоарга дарба,
Ца могаш ба, унчи кхийта.
Я уллаш йоккха метта тlа варба,
Совцa далар шо, эхь а хийта.

Оаша дувцачунга духьа, оарц —
Ма доаккхалд. Укх вахаро готта а ваь.
Пхийтта чlега, эзара дукъоарц,
Ма тоlаргбац, меллара лорабаь.

Мотт эший, къамаьл де дагадоагlий,
Фу даьд вайна, сел ираз вай дайна.
Вай дегашка дагlа мукх яа бlоагlий,
Даьра доагlара-м да, вира а дайна.

Наьна меттах вай даьнна, йоаца зама,
Дешганзах вайна хетац хlанз дош.
lолегаш ба аьрзечун ткъама,
Вай меттай эгош — са, кулгаш, гош.

Ниl къайла, уллабу айра хьекхаш,
Кана гlандах lовосса кхераш мо.
Дlаховлд шоана вайх юсаргьяр тlехкаш,
Дикадар санна, доагlаргда во.

Шо меттах ца дашал, шун кортош,
Да хетаргахьа пунчи кхийта.
Ший деналца из ба хlаьта а гlортaш,
Дагадоахилгах кхийт, юхь хетта.

Гlермане, 22. Саькура бетта 2019 шу