Вахара гуче

Микаил Сапралиев
Цхьа зlамига цlалг, хьуна йисте
Сона тоlаргдар, ваха а болх бе а.
Моллагlа дlалехка мега маьшен
Йоккха кхоачо я, уйлаш ца еча.

Амма бакъда, укх вахара гуче,
Дукха хана денз товш йоагlаш яц.
Дошох хьалъю хlанз биркъечо уйче
Дешоргаш деша цунца оамал тац.

Дукха хабар дувцар, веза, дика хет,
Цо болх хьабу, метта тlагlолла.
Ва дика саг, хьона хала ма хет,
lа хьай дог тlоаргаца lаьржача чу долла.

Xьа миска уйла, хьа гlайгlане сурт,
Эшац сага. Хьа мел боа кхоллам.
Мархlабеле лаьтта, оттаде чурт,
Укх мецешта кхы эшац хьогара толам.

Гlермане, 16. Чантара бутт 2018