Материнське горе

Нина Лукьяненко
Ой мамо, мамо, як це пережити,
Був син... та вже тепер нема його.
Він мав орати, сіяти, косити, 
Війна позбавила його всього.

Втрата дітей найбільше мами горе!
Сльози  ніхто не зможе осушити...
Туга і біль летить на  всі простори,
Ну як тепер без сина її жити...

Не плакати тут хочеться — кричати,
За біль, за горе, що лягло до ніг,
За те, що сина хоронила мати...
Вже він ніколи не стане на поріг.