Александр Кальянов. Сыграй нам дядя Ваня. Рус. Бел

Максим Троянович
У дяди Вани окна все в герани
У дяди Вани добрая жена
Два сына шоферят сейчас в Рязани
Ноги вот только нету ни хрена

Ах как на телеграф он ковыляет
Поэдравить двух забывчивых сынов
С любимым праздником, с 9 мая
Сверкая позолотой орденов

Сыграй нам дядя Ваня на баяне
Как командарм Буденый вел вас в бой
Про то как любит нас товарищ Сталин
Про то что Ворошилов наш герой.

Ребята, не судите дядю Ваню
Наивна наша русская душа
Она подчас добреет от страданий
И потому наверно хороша

Ему всю жизнь мечталось и хотелось
Чтоб хорошела Русская земля
А нынче его сердце разболелось
Неужто жизнь прошла его за зря

Налейте-ка в стаканчики пустые
Российский, ароматный самогон
За русский дух, за матушку Россию
За то что в нас не будет сломлен он.
 
Сыграй дзядзька Янка

У дзядзькі Янкі вокны ўсе ў герані
Ў дзядзькі Янкі добрая жонка
Два сына шаферамі цяпер у Разані
Нагі вось толькі няма ні хрэна

Ах як на тэлеграф ён клыпае што дня
Віншуе  двух непамятлівых сыноў
З каханым святам, з 9 траўня
Зіхацячы пазалотай ордэнаў.

Сыграй нам дзядзька Янка на баяне
Як камандарм Будзёны вёў вас у бой
Пра тое як кахае нас таварыш Сталін
Пра тое што Варашылаў наш герой.

Дзеці, не судзіце дзядзьку Янку
Наіўная наша руская душа
Яна часам лагаднее ад пакут,абранка
І таму пэўна добрая спярша

Яму ўсё жыццё марылася і жадалася
Каб прыгажэла Руская зямля - тлума
А сягоння яго сэрца разбалелася
Няўжо жыццё прайшло яго за дарма

    Перевёл  Максим Троянович