Гурбетчията и птиците в нощта, Бащин край

Величка Николова -Литатру 1
Гурбетчията и птиците в нощта

Автор - Величка Богданова - Литатру1


Спомени, спомени - птици в нощта,
свежи копнежи сте - нейде в ръжта.

Помня аз - татко ми с рало оре.
Кравите - ето ги доле, в дере.

Милата майчица - в къщи преде,
мисли си, вайка се: "Где си, дете?!"

Спомени, спомени - птици в нощта,
тичайте, тичайте... с мен, по света!

Бащин край, моля те: - Живей, живей!
Сърцето, моето - за теб милей!!!


Литатру1