Мати Бога нашего

Дмитрий Лапаев
Мати Бога нашего, Заступнице моя,
Странных всех Пристанище - приюти меня.
Знаешь Ты, Владычице, всю печаль мою:
Дево Богородице, успокой, молю.

Припадаю, Матушка, кротко я к Тебе:
Смилуйся, Пречистая, и вонми мольбе.
Грешных Заступление, Ты - моя броня.
В час беды Спасение, не отринь меня!

Милости Источниче, душу пощади.
Скорбных Утешение, дух возвесели.
Богоблагодатная, светом озари,
Под Покров спасительный и меня возьми.

24 мая 2019