Роберт Геррик. Н-353 Радуга

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-353) Радуга

Нам радуги не видно той,
Что в полусфере есть другой –
Так, павшие, ни на мгновенье
Не узрим арку примиренья.
Завет под радугой, чей лук
Здесь против только войн и мук.


Robert Herrick
353. The Rainbow

Look how the rainbow doth appear
But in one only hemisphere;
So likewise after our decease
No more is seen the arch of peace.
That conv'nant's here, the under-bow,
That nothing shoots but war and woe.