Очи дивочи

Книгоноша
 На горі цвіте кульбаба,
Наче сонечко земне.
Під горою тече річка
А вода неначе скло...

Так блищить та виграє
Мов північне сяйво
З неба сонце золоте
Проміння купає.

За горою Божий храм
Світить позолотою,
А стежкою дівчина
Гонить каченята...

Синє небо вабить зір
Та зоряні ночі
Соловєйка пісня в лісі
Про дівочі очі...