Ялсмален юрт

Микаил Сапралиев
Хьа Бешлоамкорт – хийла цхьоален гурт ,
Цун кlалхе  йоаржош йоал цхьа юрт.
Шоайга-да къахьегаш доахк цига адам.
Цига хазабац сона боаккхаш сардам.

Цига лувцац хьагl, дог цlена кхоабаш,
Ялсмален деллад бе царна дlоагlаш.
Цу тайпара юрт дукха хана денз лийха,
Хьаьша хинна веннав, малайкаша вийха.

Цу пхьен  юкъе дийхка хьу  хьалкхийра,
Лувкхера чувхош бирса лийра:
«Ма гулда сона цкъа, шо шоайла довхош .
Вай коа ма хилда йоахарий мовхьош .»

Гlалгlайче, 22. Мангала бетта 2019 шу