Посветено на Лилия Охотницкая от Литатру1

Величка Николова -Литатру 1
Есента и Лилия Охотницкая в творбата на Литатру
Втори вариант (по вдъхновение от Николай Лилиев) -
(нестандартно)
Второ посвещение за Охотницкая!


(http://www.stihi.ru/2018/06/28/4868 - Първо посвещение за Охотницкая!)

Автор – Величка Николова – Литатру1
 

Славей пее на цъфнало клонче,
Лято, пъстро - в очите ми грей.
В моят стих вписах водното конче,
то в тефтера ми нека живей!
И нанизват се буква след буква…
Ето, вече е цяла творба,
от която душите да смукват
дъх на Лято.
То носи торба,
а в торбата свирукат цветя…

Чуй как нежно приглася "лютнЯ",
а щурецът все още ни пей,
подражавайки бога - Орфей.

Виж: на двора -*ру, *Лилия - цъфна,
Куче - тича по топката пак,
а Писана, на прага се фръцна
и нарече кутрето: - Глупак!

Виж как дрозда
си дръпка от грозда...
 
Сбогом, Лято! Ти, Есен, ела -
с(ъс) *ЛилЯ -
в мойта пъстра творба!


* ру, = руския двор
*Лилия = Лилия Охотницкая
* ЛилЯ = Лилия Охотницкая


http://www.stihi.ru/2019/08/20/5718 - Първи вариант: "Лято-Есен"!

***
Фото - "Есен" - художник - Величка Николова - Литатру1(платно, маслени бои, смесена техника)