Из Роберта Геррика. H-353. Радуга

Юрий Ерусалимский
    H-353. Радуга

Любуйся радугой – она
Не всем и не везде видна;
И после смерти, в царстве тьмы
Не узрим арку мира мы.
Но здесь стрела её красот
По войнам и страданьям бьёт.

 353. The Rainbow

Look how the rainbow doth appear
But in one only hemisphere;
So likewise after our decease
No more is seen the arch of peace.
That conv'nant's here, the under-bow,
That nothing shoots but war and woe.